Case Suomen Ekonomit

Suomen Ekonomit siirtyivät moderniin Dynamics 365 -järjestelmään – projektitiimi saa täyden kympin


Suomen Ekonomit halusi uudistaa jäsentietojärjestelmänsä, sillä vanha ratkaisu oli täysin räätälöity ja näin ollen sen kehittäminen ja integrointi oli haastavaa. Yhdessä Digian kanssa Suomen Ekonomit otti käyttöön Microsoft Dynamics 365 -ratkaisun.

Meillä on todella osaava ja pätevä projektipäällikkö. Kaiken kaikkiaan koko projektitiimin tekemisessä on näkynyt halu ymmärtää asiakkaan tekemistä ja löytää siihen parhaat ja sopivimmat ratkaisut. Projektitiimin toiminnalle täysi 10.

Tuija Mäkinen, asiakashallintapäällikkö, Suomen Ekonomit

mita-teimme.pngMitä teimme

  • jäsentietojärjestelmä

milla-teimme.pngMillä teimmeSuomen Ekonomit siirtyivät moderniin Dynamics 365 -järjestelmään – projektitiimi saa täyden kympin

Suomen Ekonomit halusi uudistaa jäsentietojärjestelmänsä, sillä vanha ratkaisu oli täysin räätälöity ja näin ollen sen kehittäminen ja integrointi oli haastavaa. Yhdessä Digian kanssa Suomen Ekonomit otti käyttöön Microsoft Dynamics 365 -ratkaisun.

Suomen Ekonomeilla oli käytössä täysin räätälöity järjestelmä, minkä vuoksi sen kehittämiseen ja integrointiin muiden järjestelmien kanssa liittyi erinäisiä haasteita. Liitossa alettiin vakavasti harkita uuden järjestelmän käyttöönottoa. Joulukuussa 2016 otettiin käyttöön Digian toimittama Microsoft Dynamics 365 -järjestelmä.

"Halusimme nykyaikaisen ja kehittyvän alustan, johon pystytään helpommin integroimaan muita järjestelmiä, ja jonka avulla pystytään tukemaan paremmin jäsenpalveluun liittyviä prosessejamme", Suomen Ekonomien asiakashallintapäällikkö Tuija Mäkinen kertoo toiveista.

Kaikki tieto on saatavilla yhdessä paikassa Dynamics 365:ssä

Microsoft Dynamics 365 kokoaa kaiken jäsenistöön liittyvän tiedon nyt yhteen paikkaan, mikä oli myös järjestelmähankkeen keskeinen tavoite. Toisena merkittävänä etuna Mäkinen pitää sitä, että järjestelmä on integroitu useisiin muihin järjestelmiin, mikä vähentää manuaalista työtä, kun tietoa ei enää tarvitse siirtää käsin järjestelmästä toiseen. Myös jäsenviestintä on parantunut järjestelmän myötä:

"Integrointi uutiskirjejärjestelmään mahdollistaa huomattavasti tehokkaamman ja aiempaa jäsenlähtöisemmän viestinnän sekä markkinointiautomaation hyödyntämisen viestinnässämme", Mäkinen kertoo.

Uuden järjestelmän tarve on liitossa laajasti tunnistettu ja se onkin otettu innolla vastaan.

Järjestelmän käyttöönottoprojektista sekä haasteita että onnistumisia

Yhteisten määrittely- ja toteutusvaiheen työpajojen lisäksi asiantuntijat ovat olleet käyttöönottovaiheen aikana Suomen Ekonomeilla paikan päällä tukena, ja se oli Mäkisen mielestä erittäin hyvä asia. Käyttöönotto sujuikin hyvin, vaikka laskutustoiminnon osalta ilmaantui haasteita.

Erilaisten laskutusperusteiden ja alennuksien rakentaminen osoittautui hieman haasteellisemmaksi, mitä alun perin ajateltiin. Projektiin liittyi lisäksi laskujen ja maksujen välityksen ulkoistaminen ja eri syistä johtuen jäsenlaskujen lähetys viivästyi hieman alkuperäisestä tavoiteaikataulusta. Toisena yleisesti haasteellisena asiana Mäkinen mainitsi konversion vanhasta järjestelmästä uuteen, joka kuitenkin sujui lopulta yllättävänkin hyvin.

Itse Dynamics 365 -järjestelmän käyttö on Mäkisen mukaan ollut helppoa vaikkakin aina uusi järjestelmä vaatii opettelua.

Digian kokemus ja koko vakuuttivat ratkaisutoimittajan valinnassa

"Olimme sitä mieltä, että ratkaisutoimittajan täytyy olla riittävän iso ja vakavarainen. Riittävän isolla tarkoitan sitä, että on riittävästi resursseja, ettemme ole yhden tai kahden ihmisen varassa. Se oli tärkeä asia valinnassa. Lisäksi Digian D365-tiimillä on kohtuullisen paljon kokemusta vastaavantyyppisistä projekteista", Mäkinen summaa.

Myös projektitiimi vakuutti jo neuvotteluvaiheessa osaamisellaan ja asenteellaan. Yhteistyö projektin aikana on sujunut mutkattomasti.

"Meillä on todella osaava ja pätevä projektipäällikkö. Kaiken kaikkiaan koko projektitiimin tekemisessä on näkynyt halu ymmärtää asiakkaan tekemistä ja löytää siihen parhaat ja sopivimmat ratkaisut. Projektitiimin toiminnalle täysi 10", Mäkinen kehuu.

Tuija Mäkinen kehui Digiaa hyväksi yhteistyökumppaniksi myös siitä syystä, että asiantuntijat osasivat kertoa myös rehellisesti, mitkä asiakkaan toiveet kannattaa toteuttaa ja mitkä tehdä toisella tavalla.