case toimitilahaku

Yrityksen uusin koti löytyy täältä

 

Newsec halusi panostaa digitaalisen liiketoimintansa kehitykseen ja auttaa asiakkaita löytämään toimitiloja entistä helpommin ja tehokkaammin. Digia toteutti Toimitilahaku.fi-sivuston, joka on nykyaikainen ja helppokäyttöinen tapa löytää uusi toimitila.

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimme

  • ContentfulYrityksesi uusin koti löytyy täältä

Newsec halusi panostaa digitaalisen liiketoimintansa kehitykseen ja parantaa toimitilavälitystään. Digia kehitti sivuston, joka auttaa asiakkaita löytämään toimitiloja entistä helpommin ja tehokkaammin.

Newsec on toiminut yli 25 vuotta Suomessa kiinteistöjen myynti- ja ostoneuvonannoissa, arvioinneissa ja analyyseissä, toimitilavälityksessä sekä kiinteistö- ja toimitilajohtamispalveluissa. Newsec palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti yli 200 asiantuntijan voimin ja toimii pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Oulussa, Turussa, Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä.

Newsecin tavoitteena on auttaa asiakkaita löytämään toimitiloja. Heidän aiemman palvelunsa toimintalogiikka oli vanhentunut, sillä siitä puuttui kokonaan mm. mobiilikäyttö ja muita tärkeitä ominaisuuksia. Liiketoiminnan kasvun myötä Newsecillä oli vahva halu panostaa digitaalisen liiketoimintansa kehitykseen.

Aiempi yhteistyö antoi projektille vahvan startin

Digia oli vahva valinta Toimitilahaku.fi-sovelluksen toteuttajaksi, sillä se oli jo aiemmin toteuttanut Newsecille vuokra-asuntojen hakuportaalin, Kodisto.fi:n. Uuden palvelun kehitystyössä pystyttiin suoraan hyödyntämään aiemman projektin sovellusarkkitehtuuria, mikä tarkoitti sitä, että projektin aloituskustannuksista pystyttiin leikkaamaan jopa 50‒60 %. Lisäksi todettiin, että uuden sovelluksen uusia ominaisuuksia, kuten hakuvahtia, voitaisiin hyödyntää myös aikaisemman sovelluksen jatkokehityksessä.

Toimitilahaku.fi-projektissa tavoitteena oli toteuttaa asiakkaalle nykyaikainen ja helppokäyttöinen toimitilahaku, joka toimii myös mobiilissa.

Lisäksi tavoitteena oli vastata toimitilahaun käytännön haasteisiin, sillä toimitilat vapautuvat tyypillisesti aiemmin ja ovat vapaana pitempään kuin vuokra-asunnot, ja toimitiloja etsittäessä asiakkaan päätöksentekosykli on tyypillisesti pitempi kuin vuokra-asuntoa etsittäessä. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan on päästävä aloittamaan tilojen ennakkomarkkinointi aikaisemmin ja saatava asiakkaat löytämään palvelu tehokkaammin. Tähän haasteeseen vastattiin hakukoneoptimoinnin keinoin.

Projektissa tavoitteena oli toteuttaa asiakkaalle nykyaikainen ja helppokäyttöinen toimitilahaku.

Sisällöntuotannolla lisäarvoa sivustolle

Digian vastuulla projektissa oli konsepti-, käyttöliittymä- ja visuaalinen suunnittelu sekä palvelun tekninen toteutus. Toteutus oli suhteellisen tyypillinen projekti, jossa mukana oli vastuullinen frontend-kehittäjä, vastuullinen backend-kehittäjä sekä UI-suunnittelija.

Käyttökokemuksen parantamiseksi hakua yksinkertaistettiin niin paljon kuin mahdollista, ja turhat komponentit karsittiin pois. Erikoisuutena toteutettiin Tinder-tyyppinen tykkäystoiminnallisuus, jonka avulla palvelu oppii, minkä tyyppisiä toimitiloja hakija preferoi.

Tärkein työkalu oli sisällöntuotanto. Projektin aikana tuotettiin yli 100 laskeutumissivua, jotka kuvailevat erilaisia toimitilojen käyttötarpeita. Lisäksi tuotettiin blogi, joka tuo elämyksellistä sisältöä toimitilojen ympärille. Kaikki sisällöt näytetään Contentful-palvelun kautta. Suurin tekninen muutos Kodisto-sovellukseen nähden oli integraatio M-files-järjestelmään, joka toimii kaiken datan lähteenä.

Palvelu julkaistiin marraskuun puolivälissä 2016.

“Projektissa opittiin paljon siitä, miten tehokasta sovelluskehitys voi olla siinä vaiheessa, kun pystytään hyödyntämään olemassa olevia projektirunkoja ja toiminnallisuuksia. Tämä pätee varsinkin UI-puolella. Toimitilahaun perusrunko saatiin toteutettua ainoastaan muutaman viikon aikana”, kertoo projektipäällikkö Niklas Lahti.

Digia jatkaa Newsecin sovellusten kehitystä ja ylläpitoa. Vuonna 2017 Toimitilahaku.fi-sovellukseen on tulossa erilaisia lisäominaisuuksia, mm. interaktiivinen esitetyökalu.