Keskiössä käytettävyys
Sovelluksen suunnittelu aloitettiin kesäkuussa 2016 ja ensimmäinen asiakkaan luona käytettävä versio valmistui marraskuuksi. Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle asiakkaan luota.
”Meidän piti ottaa huomioon, että turvallisuusasiantuntijoidemme ikähaitari on 18-60, jolloin sovelluksen on oltava helppokäyttöinen. Sen vuoksi oli tärkeää, että suunnitteluvaiheessa teimme eniten töitä juuri palvelumuotoilijan kanssa”, Heinimo muistelee.
Toinen tärkeä aspekti sovelluksessa oli toimivuus.
”Sovelluksen on toimittava asiakkaiden kodeissa, siellä kellarissa asti. Vaikka tabletista häviäisikin yhtäkkiä verkko, sovelluksen on toimittava, ja sen se myös tekee”, hän lisää.
Turvallisuusasiantuntija kirjaa sovellukseen varsin yksityiskohtaista tietoa asiakkaan kodin turvallisuustilanteesta. Siksi myös tietoturvaan kiinnitettiin erityistä huomiota.
”Kodinturvakartoituksen perusteella tehtävässä raportissa ei näy mitään asiakkaan tietoja, jonka avulla raportti voitaisiin yhdistää tiettyyn kotiin”, Verisuren Head of Marketing Suvi Hiltunen kuvaa.
Sovellus toteutettiin hyödyntäen mikropalveluarkkitehtuuria ja React-ohjelmistokehystä. Se otettiin maanlaajuisesti käyttöön toukokuussa 2017. Jo ensimmäisestä versiosta lähtien sovelluskehitystä on tehty ketterästi niin lakimuutosten kuin käyttäjäkokemuksien perusteella.
”Pakollisia muutoksia tulee aina esimerkiksi uusien EU-direktiivien ja lakien myötä. Mutta lisäksi teemme muutoksia käyttäjiltä tulleiden ehdotusten perusteella, esimerkiksi asiantuntijamme havaitsevat, että monesta kodista löytyy jokin tietynlainen huone, jota ei löydy sovelluksen huonekohtaisesta listasta tai jokin lämmitysmuoto puuttuu”, Heinimo kertoo.
Tällä hetkellä sovellusta käytetään kotien turvallisuuden kartoitukseen, mutta tarkoitus on skaalata käyttöä myös yrityspuolelle.