Skip to content

NetSuite haaveissa? Näin pääset projektissa alkuun

Liiketoiminta-alustaa uusiessa järjestelmävaihtoehtoja on monia. Yksi erityisesti kansainvälistyville kasvuorganisaatioille sopiva ratkaisu on NetSuite. Lue, millaisia lähtöjä Digia tarjoaa NetSuite-projekteihin.

Digialla autamme asiakkaitamme kehittämään omaa toimintaansa tarjoamalla ratkaisuja asiakaskokemuksen, liiketoiminta-alustojen ja datan hyödyntämisen ympärillä. Monesti organisaatiot aloittavat toimintojensa modernisoinnin päivittämällä ERP:nsä. Järjestelmävaihtoehtoja on useita ja teknologiavalintaan kannattaa panostaa, jotta valituksi tulee juuri oman toiminnan kehittämisen kannalta soveltuvin teknologia.

NetSuite on pilvipohjainen yhdelle alustalle rakennettu liiketoiminta-alusta, jonka kehittämiseen panostetaan voimakkaasti. Digian valikoimasta löytyy vahva tarjoama erilaisiin organisaatioihin sopivia liiketoiminta-alustoja, joista NetSuite sopii erityisen hyvin kansainvälistyville kasvuorganisaatioille. Alustaa pystyy käyttämään Googlen ja Microsoftin toimisto-ohjelmien kanssa, joten nykyinen ympäristö ei ole määräävää tekijä NetSuiten kanssa.

Lue myös: Mikä NetSuite on ja mihin kaikkeen se taipuu?

Miten alkuun NetSuite-projektissa?

Usein ERP:n modernisointipäätöksen jälkeen vaikein askel on miettiä, kuinka projekti olisi hyvä aloittaa. Jos päätät lähteä modernisointihakkeeseen meidän kanssamme ja teknologiavalintasi on NetSuite, on aloitustapoja monia. Tyypillisesti projekti aloitamme projektin jollakin seuraavista tavoista:

1. Talouden käyttöönotto (Financials first lähestymistapa)

Aloitetaan NetSuiten käyttö käyttöönottamalla Digian talouden template ja valmiit NetSuite komponentit (lasku- ja maksuliikenneratkaisu). Tällä tavalla projektin hinta ja laajuus ovat etukäteen tarkasti tiedossa, ja pääsemme nopeasti liikkeelle

2. Analyysivaihe

Tehdään yhteinen analyysivaihe, jonka avulla käyttöönotto onnistuu systemaattisesti ja tarpeen mukaan vaiheittaisesti. Ideana on tarkentaa järjestelmän vaatimukset ja tätä kautta arvioida paremmin projektin kokoluokka

3. Digikartta ja palvelumallit

Kartoitetaan digikartan avulla, miten digitalisaatio pystyy hyödyntämään organisaatiosi toimintaa ja tehdään valituista palveluista palvelumallit. Näitä malleja voidaan kevyesti ensin protoilla, jonka jälkeen voimme aloittaa NetSuiten toiminnallisten vaatimusten kartoituksen

Projektitoimituksen ja käyttöönoton hoidamme vahvan osaajajoukkomme avulla. Tämän lisäksi tarjoamme muutosjohtamisen palveluita uusien käytäntöjen jalkauttamiseen. Muutosjohtamisen palvelut on sidottu vahvasti projektin etenemiseen ja tämä parantaa merkittävästi käyttäjien sitoutumista uusiin toimintatapoihin ja tätä kautta projektille asetetut tavoitteet on helpompi saavuttaa. Osaamisestamme ja totetuksistamme voit lukea lisää täältä, kiinnostavia asiakasesimerkkejä ovat mm. Robit ja Vainu. 

Projektin jälkeen tarjoamme kattavat ylläpito- ja jatkokehityspalvelut, jotka ovat sovitettavissa erilaisiin tarpeisiin. Pystymme tarjoamaan myös 24/7-tuen liiketoimintakriittisille järjestelmätoteutuksille. Digian kanssa digitalisointimatkaa on helppo myös jatkaa esimerkiksi analytiikan tai mobiiliapplikaatioiden puolelle. NetSuite-liiketoiminta-alusta ja sitä täydentävä Digian laaja tarjooma nivoutuvat vahvaksi kokonaisuudeksi, jolla varmasti pystytään kehittämään organisaatiosi toimintaa ja varmistamaan tulevaisuuden kilpailukyky.

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi