mobiilipalvelut1.jpg

Mobiilipalvelut

Tuomme palvelusi sinne, missä asiakkaasi ovat

________  _

 

Kuinka monta kertaa päivässä otat puhelimen käteen? Aika monta. Yhteydenpito, kauppaostokset, matkaliput, varastokirjaukset – mobiilisovellukset ovat arjessamme tiiviisti mukana ja luultavasti sinultakin löytyy taskustasi rakentamamme sovellus.

 

Mobiili ensin

Asiakkaat ovat menneet mobiiliin – toisin sanoen bisneksesi on mennyt mobiiliin. Mobiili ei ole enää lisäpalvelu, vaan useimmiten asiakkaidesi pääasiallinen kanava. Digia auttaa asiakaslähtöisillä toteutuksilla varmistamaan, että tavoitat asiakkaasi ja saat mobiilista täyden liiketoimintahyödyn.

 

Pintaa syvemmältä

Mobiilisovellukset ovat kuin digitalisaation jäävuoren huippu: niiden kautta digitaalisuus näkyy arjessa, mutta ne eivät toimi ilman järjestelmiä ja integraatioita, jotka yhdistävät ne prosesseihisi. Digia on kumppani, joka hallitsee tämän kokonaisuuden.

 

Vaikka keskellä yötä

Jotta paikka käyttäjien arjessa lunastetaan ja asiakas palaa sovellukseesi yhä uudestaan, sen pitää toimia aina ja kaikissa tilanteissa. Digia huolehtii mobiilisovellusten ylläpidettävyydestä ja toimintavarmuudesta, tarvittaessa 24/7.Lippu saatavilla silloin, kun tarvitset –HSL:n sovellus tukee liikkumista 24/7


HSL:n
 mobiilisovellus on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suosituimmista sovelluksista, ja siitä on tullut keskeinen osa HSL:n digitaalista liiketoimintaa. Digia on sovelluksen päävastuullinen kehittäjä. Lisäksi huolehdimme HSL:n digitaalisten palveluiden toiminnasta palvelunhallinnan ja valvonnan ratkaisuilla. 

  • Sovellusta ladattu yli 2 miljoonaa kertaa 
  • Noin miljoona aktiivista käyttäjää 

"Lähtökohtainen ajatus on se, että asiakas saa sovelluksen kautta kaiken, mitä tarvitsee joukkoliikenteen käyttämiseen. Haluamme tarjota kokonaispalvelua mahdollisimman helppokäyttöisessä, hyvin toimivassa sekä henkilökohtaisessa paketissa", konseptin omistaja Timo Kiiveri HSL:stä sanoo. 

Lue lisää >> 

HSL-kuva.png

Sovelluksen kautta myydään parhaimmillaan yli 120 000 lippua päivässä. Se, että palvelu oikeasti toimii, on todella olennaista meille kaikille.

Timo Kiiveri, konseptin omistaja, HSL

 

Eckerö Line-kuva.png

 

Sujuvampaa matkustusta – mobiilisovellus korvaa hyttiavaimen  


Eckerö Line panostaa pitkäjänteisesti digitaalisten palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Verkkokaupan kehityksen lisäksi Eckerö Line julkaisi Digian kanssa yhteistyössä kehitetyn mobiilisovelluksen, jonka rooli osana asiakaskokemusta tulee tulevaisuudessa kasvamaan.

Mobiilisovellus toimii suomeksi, viroksi, ruotsiksi ja englanniksi. Teknisesti se on toteutettu natiivisovelluksena Android- ja IoS-alustoille ja toimii Googlen pilvestä.

Lue lisää >> 

Tavoitteenamme on, että asiakkaan polku on joka käänteessä mahdollisimman sujuva ja yksinkertainen. Tässä digitaaliset palvelut ovat yksi osa kokonaisuutta.

Ida Toikka-Everi, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Eckerö Line 

Millainen lätkäpäivä? Liiga-sovelluksessa on kaikki, mitä fani tarvitsee 


Liigan mobiilisovellus on jääkiekkof
aneille helpoin tapa seurata oman seuran uutisia, otteluohjelmaa ja statistiikkaa. Seuroille sovellus on keino syventää fanisuhdetta kattavan viestinnän mutta myös oheispalvelujen kautta. 

Liigalle rakennettiin myös yhteinen sovellusalusta, jolle Liigassa pelaavat seurat voivat halutessaan rakentaa itselleen omat mobiilisovellukset ja yhdestä sovelluspohjasta onkin luotu jo toistakymmentä mobiilisovellusta.

Lue lisää >> 

liiga.png

Sovellus toimii hyvin, ja sitä on helppo käyttää. Se voi siksi vaikuttaa yksinkertaiselta. Mutta taustalla pyörii hyvin kompleksinen kokonaisuus, johon kuuluu paljon erilaisia järjestelmiä ja niiden välisiä integraatioita.

Antti-Jussi Aro, digitaalisen liiketoiminnan johtaja, Liiga

 

Näin toteutamme mobiiliratkaisut 

 
1. Lähtökohtana liiketoiminnallinen tavoite 

Mobiiliratkaisuilla on oltava selkeä liiketoiminnallinen rooli ja tavoitteet. Toimintaympäristön ja markkinoiden tuntemus luovat vahvan pohjan projektin ja mobiiliapplikaation onnistumiseen. Teemme työtä myös pinnan alla – vahva integraatio-osaamisemme tukee liiketoimintaasi, kun mobiiliratkaisut saadaan integroitua eri liiketoimintajärjestelmiin.  

2. Käyttäjää ajatellen 

Liiketoiminnalliset tavoitteet toteutuvat vain, jos käyttäjät ottavat sovellukset omakseen. Kenelle sovellus on tarkoitettu, ja miksi se on hänelle arvokas? Asiakasymmärrys on tärkeä lähtökohta. 

3. Suunnittelusta jatkokehitykseen 

Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua käyttäjälähtöisestä suunnittelusta toteutukseen, ylläpitoon ja jatkokehitykseen.  

4. Toteutusvaihtoehtoja on useita 

Mobiiliapplikaatioiden toteutustapaa ja teknologiaa valittaessa painottuvat useat eri tekijät: kehittämisen nopeus, erikoisominaisuudet, runsas animaatioiden käyttö tai jatkokehitysmahdollisuudet. Myös se, kuinka paljon laitealustan eri ominaisuuksia halutaan sovelluksessa hyödyntää, vaikuttaa asiaan. 

Käytämme seuraavia teknologioita:
  • Natiivit sovelluskehitysteknologiat Kotlin, Android ja Swift iOS -alustoille
  • React Native
  • Flutter
  • PWA