integraatio-ja-api-hallinta.jpg

Integraatio ja API

Liiketoiminnan uudistaminen vaatii kattavaa integraatiokykyä

________  _

Integraatiot ovat liiketoiminnan uudistamisen ja digitalisoimisen moottori. Integraatioiden ja rajapintojen (API) avulla data liikkuu organisaatioiden sisällä sekä niiden välillä ja sitä voidaan yhdistää helposti eri lähteistä.

Integraatiot ja API-ratkaisut ovat keskeisessä roolissa digitaalisten verkostojen ja ekosysteemien sekä alustatalouden mahdollistajina. Uusia palveluita on kehitettävä ja lanseerattava entistä nopeammin, ja dataa jakamalla ja yhdistämällä siitä voi kumppaniverkostossa luoda kokonaan uusia palveluita ja ratkaisuja. Integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka nopeasti ja joustavasti järjestelmiin kertyvä data on liiketoiminnan hyödynnettävissä.

Liiketoiminnan verkostoituminen ja sitä kautta datalähteiden monimuotoistuminen tuovat myös integraatioiden toteutukselle ja hallinnalle uusia haasteita. Järjestelmät siirtyvät pilveen, eivätkä vain yhteen, vaan useaan. Samaan aikaan osa järjestelmistä on ja pysyy konesaleissa. Entä kuinka hyödyntää kumppaneiden dataa tai jakaa omaa dataa tietoturvallisesti? Uutta ja vanhaa maailmaa on kyettävä yhdistämään ja kokonaisuutta hallitsemaan.

 

Kokonaisvaltaista integraatiokykyä

Autamme asiakkaitamme rakentamaan integraatiokyvykkyyden, joka mahdollistaa liiketoiminnan uudistamisen digitalisoituvassa maailmassa. Pääset nopeasti alkuun Fast Track -palveluillamme >>

Integraatiopalvelut


Kokonaisvaltainen palvelukokonaisuus yrityksen integraatioiden hallintaan ja kehitykseen. Integraatiototeutusten ohella asiantuntijamme ovat tukenasi koko integraatioarkkitehtuurin kehittämisessä. Jatkuviin palveluihimme kuuluvat alustojen operointi, ylläpito, palvelunhallinta sekä 24/7 palvelupiste.

Integraatiopalveluiden ytimessä ovat asiakasta lähellä toimivat asiantuntijatiimit tai -keskukset (ICC, Integration Competency Center). Integraatiokehitystä tehdään tänä päivänä hajautetusti organisaation eri osissa ja eri välineillä. Asiantuntijatiimimme valmentaa integraatioiden toteutuksessa ja yhtenäisissä, arkkitehtuurin mukaisissa käytännöissä.

API-palvelut


API-palvelut kattavat API-toiminnan ja -arkkitehtuurin kehittämisen, rajapintojen kehittämisen sekä API-hallinnan.

Alusta- ja API-taloudessa datan jakaminen laadukkaiden rajapintojen kautta on avainasemassa. APIOps Cycles™ -metodeja hyödyntämällä (esim. API Canvas, API Audit) varmistamme, että APIt ovat liiketoiminnallisesti järkeviä ja kehittäjien kannalta mielekkäitä.

Autamme kehittämään API-hallintavälineitä sekä API-arkkitehtuuria systemaattisesti niin, että rajapinnat toteutetaan yrityksen arkkitehtuuriin sopivalla tavalla myös pitkässä juoksussa. Monitoimittajaympäristössä valmennamme kehitystiimejä yrityksesi API-ympäristöön.

SIAM hallinto- ja johtamispalvelut


Voit halutessasi keskittää integraatioiden, APIen ja alustojen hallinnan ja johtamisen vastuullemme. Tarjoamme kokonaispalvelua monitoimittajaympäristön hallintaan.

Lue lisää Digian SIAM-palveluista

 

Integraatioiden valvonta


Valvonnan ja palvelunhallinnan työkalujemme avulla voidaan seurata integraatioiden toimivuutta ennakoivasti visualisoidusta näkymästä.

Lue lisää
 

Hallitsemme monipuolisen teknologiapaletin


Käytämme integraatiopalveluissamme hyviksi havaittuja teknologioita, muun muassa: IBM, Microsoft, Oracle, RedHat, Frends, Boomi, Apache Camel, Apigee, MuleSoft ja Digia iSuite.

Tutustu Boomi-integraatioalustaan tarkemmin suomenkielisen demovideon avulla. Demovideolla integraatioarkkitehtimme näyttää integraation toteuttamisen Boomi-työkalulla minuuteissa. Tilaa video >>

integraatioteknologiat_2022.jpgKehitä API- ja integraatiotoimintaasi ketterästi kanssamme

API Fast Track

Autamme organisaatiotasi luomaan pohjan kestävälle API-kehitykselle käyttämällä erilaisia API-menetelmiä (API Canvas, APIOps Cycles®, API Audit).

Kanssamme tunnistat rajapintojesi tarpeet ja mahdollisuudet ja luot organisaatiollesi hallintamallin. Huomioimme organisaatiosi ja sidosryhmiesi tarpeet liittyen liiketoimintamalleihin, teknisiin ratkaisuihin, tietosuojaan ja tietoturvaan.

Lue lisää  >>

Integraatioarkkitehtuurin Fast Track

Rakennamme kanssasi integraatiokehittämisen tiekartan ja integraatiotoiminnan perustoiminnot.

Palvelumme sisältää liiketoiminnan tarpeiden tunnistamisen, integraatioarkkitehtuurin suunnittelun ja teknologiasuositukset kartoituksen pohjalta.

Lue lisää >>