Skip to content

Muutosjohtaminen

Strategisesti merkittävissä muutoshankkeissa on tärkeä varmistaa, että henkilöstö ymmärtää ja hyväksyy muutoksen. Vahva ja houkutteleva muutosvisio saa ihmiset parhaimmillaan jopa innostumaan muutoksesta.
brand_image33

Varmista muutoksen onnistuminen johtamalla sitä

Muutospaineet ja -nopeus kasvavat digitalisaation ja globalisaation myötä jatkuvasti. Yrityksessä on usein käynnissä lukuisia muutosprosesseja samaan aikaan. Kaikki niistä eivät välttämättä ole tietoisesti käynnistettyjä ja johdettuja hankkeita.

Kun kyseessä on merkittävä strateginen kehityshanke, kannattaa muutoksen johtamiseen panostaa kunnolla. On nähtävä, miten muutos vaikuttaa eri puolilla organisaatiota ja rakenteiden muuttamisen lisäksi tulee ohjata ihmisiä ja organisaatiokulttuuria. Jos isoon muutokseen lähdetään rakenteet, ohjeistukset ja viralliset ohjausmallit edellä, on epätodennäköistä, että kaikkialla saavutetaan muutosvalmius.

Vahva muutosjohtaminen perustuu ihmisten ja kulttuurin ymmärtämiselle, ja pyrkii vaikuttamaan näihin molempiin. Tämä edellyttää erikoistunutta osaamista sekä tuoreita viestimis- ja johtamismenetelmiä. 

ihmisiä kokouspöydän ympärillä

Muutoksenohjaamisen monipuolinen työkalupakki

Onnistunut muutosjohtaminen perustuu vahvaan osallistamiseen. Siksi me Digialla hyödynnämme muotoiluajattelua ja osallistavia työtapoja, jossa ratkotaan henkilöstön käytännön haasteita. Samassa yhteydessä syntyy muutosviestinnässä hyödynnettävää näkemyksellisyyttä ja viestisisältöä.

Muutosviestinnässä käytettävä kieli ja viestit ovat keino ohjata keskustelua toivottuun suuntaan. Jos muutoksesta puhutaan vain rakenteiden uudelleenjärjestelynä, se jää usein yksilöiden kannalta epähenkilökohtaiseksi ja passivoivaksi. Varsinaista muutosvastarintaa haitallisempaa on muutosvälinpitämättömyys.

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättä meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle muutosjohtamiseen liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Liiketoimintakonsultointi

Kun kaipaat kasvua liiketoimintaan tai kilpailuetua toimivasta digistrategiasta, me autamme sinua hyödyntämään digitalisaation, teknologian ja ekosysteemien mahdollisuuksia.  

Lue lisää >

light_lime_square

Palvelumuotoilu

Jos olet kiinnostunut käyttäjälähtöisten, positiivisesti erottuvien palveluinnovaatioiden kehittämisestä, kannustamme ottamaan avuksi palvelumuotoilun. Sen avulla saavutamme ihmisten ja teknologian onnistuneen symbioosin. 

Lue lisää >

Niko Grandell

Delivery Group Director

niko.grandell@digia.com
niko_grandell_450x450