Skip to content

Case Kunnan Taitoa

Asiakkaan liiketoimintaan skaalautuva ratkaisu

 


Kunnan Taitoa tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut kuntatoimijoille valtakunnallisesti. Valtakunnallinen toimintamalli tuo toimintaan ja kustannuksiin tehokkuutta ja skaalaetua kaiken kokoisille toimijoille. Integraatiot ovat kriittisessä asemassa oikean tiedon saattamisessa eri kuntatoimijoille. Digia toteutti Kunnan Taitoalle keskitetyn integraatioratkaisun sekä ylläpidon ja valvonnan.

 

Kustannussäästöjä saavutetaan kahdella tavalla: siirtymällä yksittäisistä integraatioista keskitettyyn malliin, ja käytettäessä komponentteja uudelleen integraatioita rakennettaessa. Integraatioalusta takaa riittävän kapasiteetin, sillä integraatioiden kokonaismäärä tulee nousemaan satoihin. Yhdistelmä takaa nopean skaalautuvuuden myös esimerkiksi tilanteessa, jossa tarvitaan hetkellisesti lisää kapasiteettia vaikkapa tilapäisen ison siirron takia.

Koska integraatiokehitys tapahtuu hajautetusti eri toimittajien toimesta, haluttiin tukipalveluiden olevan loppukäyttäjälle yksi toimiva palvelu, joka hoitaisi tukipyynnöt keskitetysti. Väyläratkaisu mahdollistaa integraatioiden keskitetyn monitoroinnin, ja tukipyyntöjen keskittämisen. Digian toimittama ratkaisu sisältää integraatioalustan täyden ylläpidon mukaan lukien käyttöjärjestelmäpäivitykset, valvonnan, sovelluspäivitykset ja monitorointi, varmennukset ja muut toimenpiteet. Alustaan sisältyy useampi alempi ympäristö tuotannon lisäksi.

Digian monitorointi- ja tukipalvelu on otettu käyttöön asiakkaan palvelinympäristössä. Tehokkaan monitoroinnin avulla varmistetaan viestiliikenteen saumaton liikkuminen eri ohjelmistojen ja sovellusten välillä. Myös mahdollisia virheitä voidaan ennaltaehkäistä sekä paikantaa ja korjata nopeasti ja tehokkaasti.

 

Mitä teimme

 

Digia toteutti Kunnan Taitoalle keskitetyn integraatioratkaisun sekä ylläpidon ja valvonnan.