Skip to content

Robotiikka ja automaatio

Automaatio on älykkään liiketoiminnan edellytys.

brand_image38

Kasvata työn tuottavuutta, työtyytyväisyyttä ja asiakasarvoa

Automaation ja datan hyödyntämisen merkitys liiketoiminnassa kasvaa. Palveluiden ja prosessien automatisointi on edellytys älykkään liiketoiminnan kehittämiselle sekä työn tuottavuuden ja asiakasarvon kasvattamiselle. 

Jokainen toistuva, rutiininomainen prosessi on oivallinen kohde automatisoinnille.  Automaation avulla rutiinityöt voidaan hoitaa tehokkaasti ja ihmiset voivat keskittyä arvoa tuottaviin ydintehtäviin. 

Ohjelmistorobotiikan avulla prosesseja voidaan automatisoida erittäin tehokkaasti ja kustannustehokkaasti millä toimialalla tahansa. Tekoäly on lisännyt ohjelmistorobotiikan mahdollisuuksia ja tehoja entisestään. Sääntömääräinen ohjelmistorobotiikka on saanut rinnalleen tekoälyavusteisen robotiikan, joka laajentaa automaatioiden hyödyntämiskohteita ja tehostaa robottien käyttöönottoa.

Automaatiota hyödynnetään tuloksekkaasti esimerkiksi:

 • talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävissä,
 • tiedonkäsittelytehtävissä ja tiedonsiirroissa,
 • varastosaldojen tarkkailussa,
 • viestinnässä,
 • hakemusten käsittelyssä ja
 • automaattisessa päätöksenteossa. 

 


Lue miten Palvelualojen työttömyyskassa sai työaikasäästöä 220 tuntia kuukaudessa automatisoinnin avulla. 

web_image_7

Hyperautomaatio nostaa automaation aivan uudelle tasolle

Tekoälystä puhutaan paljon ja se on lisännyt merkittävällä tavalla automaation mahdollisuuksia. Kun yhä monimutkaisempia tehtäviä halutaan automatisoida, tarvitaan kuitenkin useita erilaisia teknologioita, ja yksittäisten tekoälytyökalujen tai ohjelmistorobottien sijaan puhutaan  hyperautomaatioratkaisuista.

Hyperautomaatio yhdistelee erilaisia automaatioteknologioita ja tekoälyä mahdollistaen älykkään automaation. Hyperautomaation avulla voidaan tuottaa yhdenmukaista dataa ja suorittaa yhä monimutkaisempia tehtäviä. Sen avulla automatisoinnin mahdollisuudet nousevat aivan uudelle tasolle.

Keskeistä on valita oikea teknologia oikeaan paikkaan. Yksittäinen työkalu voi palvella yksittäistä käyttäjää tai prosessia, mutta osana automaatioekosysteemiä siitä tulee hallittu, tietoturvallinen ja luotettava osa liiketoimintaprosessia.

Automatisoinnin mahdollisuudet nostetaan uudelle tasolle yhdistelemällä erilaisia automaatiokeinoja.

Olli Ainasvuori, Vice President, Digia

Digia Smart Automation - automaatio- ja tekoälyalusta koko organisaatiolle

Olemme kehittäneet tietoturvallisen, skaalautuvan automaatio- ja tekoälyalustapalvelun, joka tekee ohjelmistorobotiikan käyttöönottamisesta ja hyperautomaatioratkaisujen hyödyntämisestä helppoa ja tehokasta.

Digia Smart Automationin hienous piilee siinä, että se soveltuu hyödynnettäväksi millä toimialalla tahansa, eikä sillä ole teknologisia rajoitteita. Kaikki perustoiminnot ovat alustassa jo valmiina, jolloin itse hankkeissa voidaan keskittyä itse automaation toteuttamiseen tarvittavilla teknologioilla.

Turvaa ja vapautta:

 • Tuotteistetut menetelmät
 • Lähes 10 vuoden automaatiopalvelukokemus yhdellä sopimuksella
 • Markkinan kehittynein tietoturva ja tietosuoja
 • Rajoitukseton skaalautuvuus ilman lisenssisitoumuksia
 • Perustuu avoimeen lähdekoodiin
 • Automaatiokoodeissa rajoitukseton käyttöoikeus
Digia_Smart_Automation-1

Kumppanisi automaation hyödyntämisessä

Olitpa automaation konkari tai vasta suunnittelemassa käytön aloittamista, palvelumme tarjoavat avaimet etenemiselle.  Meidän kanssamme viet automaation aidosti seuraaville tasoille.

Avoimen lähdekoodin ratkaisut, sertifioitu tietoturva ja elinkaaren kattavat palvelut takaavat askeleet älykkään automaation laajentamiselle ja hyperautomaation hyötyjen ulosmittaamiselle.

Toisaalta, jos olet aloittajana valmis kokeilemaan automaation mahdollisuuksia, me autamme sinut alkuun ja pysymme rinnallasi sen laajentamisessa ja jatkuvassa kehittämisessä. Yhdessä kehitämme yrityksellesi sopivan vision, tutkimme automaation mahdollisuuksia ja toteutamme suunnitelmat menestyksekkäästi oikeaa teknologiaa hyödyntäen.

Meillä on kokemusta sadoista automaatiohankkeista mm. henkilöstövuokraus- ja kiinteistöalalla, vähittäismyynnissä, palvelualoilla, teollisuudessa, logistiikassa, sote-palveluissa, oppilaitoksissa sekä julkisella sektorilla. 

Näin pääset helposti alkuun

Digia Bright Idea™ -analyysimenetelmä

Analyysi auttaa tunnistamaan tehtävät, jotka soveltuvat automatisoitaviksi sekä automaation tuottamat hyödyt. Robotisointi-indeksi helpottaa tehtävien soveltuvuuden vertailua ja helpottaa päätöksentekoa. 

Digia Bright Skills™ -valmennusohjelma

Valmennusohjelmamme tavoitteena on auttaa sinua luomaan yrityksellenne robotiikkatiimi, joka edistää robotiikan ja tekoälyn hyödyntämistä; monitoroi, kehittää, ylläpitää, suunnittelee ja johtaa hankkeita.  

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättää meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.
MS_trendiopas_kansi_2

Älykkään digitaalisen liiketoiminnan perustukset -trendiopas

Trendioppaan tarkoituksena on tarkastella muutamaa älykkään digitaalisen liiketoiminnan perustuksiin liittyvää trendiä. Mitä kriittisten palveluiden toiminnan ja turvallisuuden varmentaminen edellyttää? Kuinka kaikki järjestelmädata saadaan hyödynnettyä kehitys- ja innovaatiotoiminnassa? 

 

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle robotiikkaan ja automaation liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Tekoäly

Valjasta data ja tekoäly arjen avuksi sekä liiketoiminnan ja prosessien kehittämiseen. Tekoäly auttaa johtamaan datamassoista ennakoivaa analytiikkaa ja älykäs datan hyödyntäminen petaa tulevaisuuden menestystä.

Lue lisää >

light_lime_square

Data-analytiikka ja liiketoimintatiedon hallinta

Moni yritys on jo matkalla kohti dataohjautuvaa liiketoimintaa, jossa avainlukujen seurannasta edetään automatisoituun toiminnanohjaukseen, luotettaviin ennusteisiin ja toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin.  

Lue lisää >

light_lime_square

Integraatiot ja rajapinnat

Fiksusti rakennetut integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka sujuvasti data on liiketoiminnan hyödynnettävissä sekä välillisesti siihen, kuinka tehokasta ja älykästä yrityksen toiminta ja johtaminen on.

Lue lisää >

light_lime_square

Toiminnanohjaus

Älykkäässä toiminnanohjauksessa järjestelmät, prosessit ja tietovirrat liitetään yhteen luotettavaksi, dataohjattavaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia automaatiolle ja optimoinnille.  

Lue lisää >

Olli Ainasvuori

Vice President, MOST Digital

olli.ainasvuori@digia.com
olli_ainasvuori_450x450