Skip to content

Robotiikka ja automaatio

Kun annat ohjelmistorobotin hoitaa rutiininomaiset työtehtävät, voit itse keskittyä tuottamaan arvoa asiakkaillesi.
brand_image4

Kasvata työn tuottavuutta, työtyytyväisyyttä ja asiakasarvoa

Robotiikan hienous piilee siinä, että se soveltuu hyödynnettäväksi mille toimialalle tahansa. Ohjelmistorobotit sopivat mainiosti talous- ja henkilöstöhallinnon tehtäviin, varastosaldojen tarkkailuun, viestintään sekä esimerkiksi hakemusten käsittelyyn.

Jokainen sääntöperusteinen tehtävä, eli toistuva, digitaalinen prosessi, on oivallinen kohde automatisoinnille. Ihminen välttyy työläiltä, toistuvilta ja tarkkuutta vaativilta tehtäviltä, joissa robotti on parhaimmillaan. Työn laatu on moitteeton ja työt hoituvat silmänräpäyksessä, jolloin myös tuottavuus ja kustannustehokkuus kasvaa.

Myös henkilöstön työtyytyväisyys kasvaa raskaiden rutiinitehtävien siirryttyä robotille. Parempi motivaatio heijastuu myös heidän tuottamaan asiakasarvoon ja asiakaskokemukseen.

Nykyisin robotiikkaa käytetään yhä enemmän myös erilaisiin tiedonkäsittelytehtäviin. Robotiikka mahdollistaa erittäin tehokkaat ja skaalautuvat tiedonsiirrot tietolähde ja -kohderiippumattomasti. Hyvänä esimerkkinä ovat tietomigraatiot, joita esimerkiksi hyödynnetään tällä hetkellä laajasti potilas- ja asiakastietojen käsittelyyn sote-alan uudistuksissa. 

web_image_7

Kumppanisi robotiikan hyödyntämisessä

Voit olla robotiikan konkari tai suunnittelemassa robotin käytön aloittamista, palvelumme tarjoavat avaimet etenemiselle.  Meidän kanssamme voi viedä robotiikan aidosti seuraaville tasoille. Avoimen lähdekoodin robottiratkaisut, sertifioitu tietoturva ja elinkaaren kattavat palvelut takaavaat askeleet älykkään automaatio laajentamiselle ja hyperautomaation hyötyjen ulosmittaamiselle.

Toisaalta, jos olet aloittajana valmis kokeilemaan ohjelmistorobotiikkaa, me autamme sinut alkuun ja pysymme rinnallasi automaation laajentamisessa ja jatkuvassa kehittämisessä. Yhdessä kehitämme yrityksellesi sopivan ohjelmistorobotikkavision, tutkimme automaation mahdollisuuksia ja toteutamme suunnitelmat menestyksekkäästi.

Meillä on kokemusta sadoista automaatiohankkeista mm. henkilöstövuokraus- ja kiinteistöalalla, vähittäismyynnissä, palvelualoilla, teollisuudessa, logistiikassa, sote-palveluissa, oppilaitoksissa sekä julkisella sektorilla.

Olemme kehittäneet palveluita, joilla pääset helposti ja kevyesti alkuun: Digia Bright Idea™ -prosessianalyysi ja Digia Bright Skills™ -valmennusohjelma. 
 

Digia Bright Idea™ -analyysimenetelmä

Analyysi auttaa tunnistamaan tehtävät, jotka soveltuvat automatisoitaviksi sekä automaation tuottamat hyödyt. Robotisointi-indeksi helpottaa tehtävien soveltuvuuden vertailua ja helpottaa päätöksentekoa. 

Digia Bright Skills™ -valmennusohjelma

Valmennusohjelmamme tavoitteena on auttaa sinua luomaan yrityksellenne robotiikkatiimi, joka edistää robotiikan ja tekoälyn hyödyntämistä; monitoroi, kehittää, ylläpitää, suunnittelee ja johtaa hankkeita.  

Digia OIVA Smart Automation yhdistää robotiikan käyttöympäristön, työkalut, hallinta-alustan ja jatkuvat palvelut turvalliseksi ja tehokkaaksi elinkaaripalveluksi

Olemme kehittäneet tietoturvallisen, skaalautuvan automaatiopalvelun, joka tekee ohjelmistorobotiikan käyttöönottamisesta ja hyödyntämisestä helppoa ja tehokasta.

Digia OIVA Smart Automation yhdistää robotiikan käyttöympäristön, työkalut, hallinta-alustan ja jatkuvat palvelut. Palvelun kulmakivinä ovat kaikki automaation vaiheet kattava, tehokas elinkaaripalvelu sekä sertifioitu tietoturva.

Elinkaaripalvelumme tarjoaa sinulle kaiken mitä tarvitset: pilviympäristön, robottiteknologiat, asiantuntija- ja kehittäjäpalvelut sekä kattavat ylläpitopalvelut, tarvittaessa 24/7 laajuisesti. Tämä takaa onnistumisen: toimivan, turvallisen ja ennen kaikkea helpon tien rutiinitöiden ja tiedonkäsittelyn automaatioille.

Palvelumme soveltuu kaikille yrityksille ja yhteisöille toimialasta riippumatta.

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättä meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.
MS_trendiopas_kansi_2

Älykkään digitaalisen liiketoiminnan perustukset -trendiopas

Trendioppaan tarkoituksena on tarkastella muutamaa älykkään digitaalisen liiketoiminnan perustuksiin liittyvää trendiä. Mitä kriittisten palveluiden toiminnan ja turvallisuuden varmentaminen edellyttää? Kuinka kaikki järjestelmädata saadaan hyödynnettyä kehitys- ja innovaatiotoiminnassa? 

 

Esimerkkejä asiakastarinoistamme

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle robotiikkaan ja automaation liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Data-analytiikka ja liiketoimintatiedon hallinta

Moni yritys on jo matkalla kohti dataohjautuvaa liiketoimintaa, jossa avainlukujen seurannasta edetään automatisoituun toiminnanohjaukseen, luotettaviin ennusteisiin ja toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin.  

Lue lisää >

light_lime_square

Integraatiot ja rajapinnat

Fiksusti rakennetut integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka sujuvasti data on liiketoiminnan hyödynnettävissä sekä välillisesti siihen, kuinka tehokasta ja älykästä yrityksen toiminta ja johtaminen on.

Lue lisää >

light_lime_square

Tekoäly ja esineiden internet

Valjasta data ja tekoäly arjen avuksi sekä liiketoiminnan ja prosessien kehittämiseen. Tekoäly auttaa johtamaan datamassoista ennakoivaa analytiikkaa ja älykäs datan hyödyntäminen petaa tulevaisuuden menestystä.

Lue lisää >

light_lime_square

Toiminnanohjaus

Älykkäässä toiminnanohjauksessa järjestelmät, prosessit ja tietovirrat liitetään yhteen luotettavaksi, dataohjattavaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia automaatiolle ja optimoinnille.  

Lue lisää >

Kiinnostaako lukea lisää? Tutustu blogeihimme

Olli Ainasvuori

Vice President, MOST Digital

olli.ainasvuori@digia.com
olli_ainasvuori_450x450