Skip to content
Webinaarin tallenne

Webinaaritallenne: Miten muut organisaatiot hyödyntävät tekoälyä, ja mitä siitä voisi oppia? Esittelyssä tutkimustulokset

Digia toteutti loppuvuodesta 2023 kyselytutkimuksen tekoälyn hyödyntämisestä suomalaisorganisaatioissa.

Webinaari tarjoaa arvokasta vertaistietoa tekoälyn hyödyntämisen käytännöistä yrityksissä ja julkishallinnossa. Kyselytutkimus perustuu Digian tekoälyn maturiteettimalliin, jonka esittelemme webinaarissa. Kyselytutkimuksen tulokset ja maturiteettimalli auttavat hahmottamaan omaa tekoäly-kypsyystasoa suhteessa muihin sekä kehittämään tekoälyvalmiuksia.  

Sisältö

Webinaarissa purimme kyselytutkimuksen tuloksia seuraavista näkökulmista:

  • Kyselyn tulokset: tekoälymurroksen iso kuva Suomessa
  • Missä muut menevät? Vertaisnäkökulmia tutkimustuloksista oman tilanteen arviointiin
  • Maturiteettimalli oman kypsyysasteen arviointiin ja kehittämiseen 

Kyselytutkimus tulee saataville myös raporttina, jonka toimitamme kaikille webinaariin ilmoittautuneille. 

Kenelle?

Webinaari on tarkoitettu sinulle, joka vastaat omassa organisaatiossasi tekoälykehityksestä ja haluat inspiraatiota sekä vertailukohtaa, missä muut menevät omalla tekoälymatkallaan. 

Tarjoamme inspiraatiota ja hyödyllistä vertaistietoa kaikille, jotka työskentelevät omassa organisaatiossaan tekoälyn parissa tai miettivät sen hyödyntämiseen liittyviä kysymyksiä.

 

Kyselytutkimus
pähkinänkuoressa

Kysely tekoälyn hyödyntämisestä toteutettiin Digian verkkosivuilla loppuvuodesta 2023. Kyselyyn kertyi 58 vastausta eri toimialojen ja eri kokoluokan yrityksistä sekä julkishallinnosta ja järjestöistä. 

”Tekoäly ja ylipäätään digitalisaation mahdollisuudet ovat avainroolissa koko suomalaisen yrityskentän ja yhteiskunnan kehityksessä tulevina vuosina. Tekoälyyn ei liity mystiikkaa, eikä odottelemaan kannata jäädä, sillä hyödyt ovat saatavilla arkisista käyttökohteista jo nyt. Kokeilujen ja ensiaskeleiden myötä löytyvät ne hyödyntämiskohteet, joissa tekoäly tuo suurimman arvon. Toivomme, että jakamastamme vertaistiedosta on joka organisaatiossa hyötyä oman tekoälypolun suunnittelussa.” 

Juhana Juppo, teknologiajohtaja, Digia

Webinaarin asiantuntijat

Ville Mäkinen

Head of Sales
Digital Solutions, Digia
ville_makinen

Mikko Varila

Lead Consultant
Digital Solutions, Digia
mikko-varila-1

Tilaa webinaarin tallenne