Skip to content

Tekoäly ja esineiden internet

Reaaliaikaista dataa keräävien laitteiden ja järjestelmien määrä kasvaa, mutta datan hyödyntäminen vaatii suunnitelmallisuutta ja älykkäitä työkaluja. Tekoäly auttaa johtamaan datamassoista ennakoivaa analytiikkaa ja älykäs datan hyödyntäminen petaa tulevaisuuden menestystä.
brand_image23

Tekoälyn ja IoT-datan voimalla kohti älykästä liiketoiminnan kehittämistä

Tekoäly on arvokas apu liiketoimintadatan analysoimisessa. Sen avulla voidaan luoda ennusteita tulevasta, optimoida prosesseja ja toimintoja sekä saavuttaa kattavampi asiakasymmärrys. Kaikki tämä ilman, että se syö asiantuntijoidesi kallisarvoista aikaa.

Liikkeelle kannattaa lähteä konkreettisesta liiketoimintatarpeesta, eli ensin on päätettävä, mitä datan avulla halutaan kehittää. Vasta tarpeen kautta voidaan tunnistaa tarvittavat tietolähteet, jonka jälkeen on aika miettiä, onko data jo saatavilla vai tarvitaanko sen keruuseen esim. lisää laitteita tai muita datalähteitä.

Etenkin teollisissa ympäristöissä tuotannon- ja toiminnanohjaukseen käytettävien järjestelmien tuottamaa perusdataa voi olla hyödyllistä rikastaa sensorien kautta saatavalla IoT-datalla, jotta saadaan kattavampi kokonaiskuva operatiivisesta toiminnasta ja prosessien vaiheista. Yksityiskohtainen ymmärrys auttaa hahmottamaan, missä on tilaa automaatiolle, optimoinnille tai muille kehitystoimille.  

ai-usecase_web

Tekoälyn hyödyt tulevat arkisina askeleina

Tekoäly ei ole työkalu vain monimutkaisten prosessien tehostamiseen ja automatisointiin. Useimmille yrityksille tekoälyn isoin hyöty tulee arkisina askeleina, jotka ovat otettavissa jo nyt. Tekoälyä  hyödyntävät toiminnallisuudet, kuten tekstianalytiikka tai puheen- ja kuvantunnistus, tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia esimerkiksi asiakaskokemuksen kehittämiseen ja toiminnan tehostamiseen niin myynnissä, markkinoinnissa kuin asiakaspalvelussakin.

Tekoälyn tuominen osaksi yrityksen arkea, vaatii koko organisaatiolta halukkuutta ja valmiuksia muuttaa olemassa olevia toimintatapoja. Moni suosittu ERP-, CRM- ja IB-järjestelmä sisältää valmiita tekoälyominaisuuksia tai laajennuksia, joiden käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Onnistumiset ja positiiviset tulokset ruokkivat kokeiluhalukkuutta. 

Miksi valita Digia IoT- ja tekoälykumppaniksi?

Meillä on syvällistä osaamista dataa tuottavista järjestelmistä, esineiden internetistä ja tekoälyn hyödyntämisestä. Saat meiltä apua kaikkeen, mikä liittyy dataa kerääviin laitteisiin ja sensoreihin sekä datan tietoturvalliseen säilömiseen ja edistyneeseen, tekoälyavusteiseen analytiikkaan liiketoimintahaasteidesi ratkaisemisessa.

Me autamme varmistamaan, että saat jalostettua datastasi aidosti arvokasta informaatiota. 

AI-kuva4

Voita 10 000 euron arvoinen tiekartta tekoälyn hyödyntämiseen

Miten edetä tekoälyn hyödyntämisessä? Autamme tunnistamaan, miten juuri teidän organisaationne hyötyisi tekoälystä eniten, ja laadimme tiekartan konkreettisten hyötyjen saavuttamiseksi – olittepa lähdössä liikkeelle tai hakemassa kiihdytystä seuraavalle tasolle.

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättä meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.

Esimerkkejä asiakastarinoistamme

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle tekoälyyn ja IoT:hen liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Integraatiot ja rajapinnat

Fiksusti rakennetut integraatiot vaikuttavat suoraan siihen, kuinka sujuvasti data on liiketoiminnan hyödynnettävissä sekä välillisesti siihen, kuinka tehokasta ja älykästä yrityksen toiminta ja johtaminen on.

Lue lisää >

light_lime_square

Robotiikka ja automaatio

Kun annat ohjelmistorobotin hoitaa rutiininomaiset työtehtävät, voit itse keskittyä tuottamaan arvoa asiakkaillesi.

Lue lisää >

light_lime_square

Data-analytiikka ja liiketoimintatiedon hallinta

Moni yritys on jo matkalla kohti dataohjautuvaa liiketoimintaa, jossa avainlukujen seurannasta edetään automatisoituun toiminnanohjaukseen, luotettaviin ennusteisiin ja toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin.

Lue lisää >

light_lime_square

Toiminnanohjaus

Älykkäässä toiminnanohjauksessa järjestelmät, prosessit ja tietovirrat liitetään yhteen luotettavaksi, dataohjattavaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia automaatiolle ja optimoinnille.

Lue lisää >

Kiinnostaako lukea lisää? Tutustu blogeihimme

Ville Mäkinen

Head of Sales, Digital Solutions

ville.makinen@digia.com
Ville Mäkinen, Head of Sales, Digital Solutions