digia-yrityksena-2.jpg

Digia yrityksenä

Digitaalisuutta, joka toimii ja tuntuu

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu – yhteispelillä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa.

________  _

three-pictures.jpg

DIGIA YRITYKSENÄ

Teknologian kehitys muuttaa maailmaa. Toimintatavat muuttuvat ja toimialarajat murtuvat. Murros ei kuitenkaan tarkoita hallitsematonta kaaosta. Autamme asiakkaitamme navigoimaan muutoksen keskellä ja hyödyntämään digitalisaation mahdollisuudet.

Digitalisoituvassa maailmassa yritysten ja yhteisöjen toiminta rakentuu yhä useammin alustoille, jotka muodostavat vuorovaikutteisia verkostoja ja jopa kokonaisia ekosysteemejä. Digitaaliset palvelut ovat jokaisen meidän arjessamme jatkuvasti läsnä.

Ekosysteemien maailmassa on kyettävä rakentamaan alustoja ja liittymään niihin, hyödyntämään dataa sekä muotoilemaan paras mahdollinen asiakaskokemus. Niin yrityksiltä kuin yksilöiltä vaaditaan kykyä uudenlaiseen yhteispeliin.

Me Digialla olemme asiakkaillemme suunnannäyttäjiä ja toteuttajia. Ymmärrämme laajoja kokonaisuuksia ja hallitsemme niiden toteutukset – joustavasti, pala kerrallaan. Tehtäväksemme olemme määritelleet rakentaa yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu.

Mitä tarkoittaa, että lupaamme asiakkaillemme digitaalisuutta, joka toimii ja tuntuu? Vain sellaiset digitaaliset toteutukset ovat käyttäjilleen arvokkaita, jotka toimivat niin kuin on tarkoitettu ja jotka tarjoavat hyvän käyttökokemuksen. Niitä on toisin sanoen kiva käyttää ja niiden avulla saa aikaan sen mitä piti.

Uskomme, että toimiva kokonaisuus rakennetaan digitalisaation kaikki kerrokset huomioiden. Palvelutarjoamamme kattaa ne kaikki: digitaaliset palvelut, liiketoimintajärjestelmät, integraatio- ja API-ratkaisut sekä datan hyödyntämisen ja analytiikan ratkaisut.

Varmistamme toteutusten liiketoiminta- ja asiakaslähtöisyyden konsultoinnilla ja palvelumuotoilulla. Pidämme myös huolen siitä, että liiketoimintakriittiset ratkaisut toimivat kellon ympäri ja kehittyvät jatkuvasti.

Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Pääkonttorimme on Helsingissä, ja muut toimistomme ovat Tampereella, Jyväskylässä, Turussa, Oulussa, Raumalla, Vaasassa ja Lahdessa sekä Ruotsissa Tukholmassa. Digian liikevaihto vuonna 2021 oli 155,9 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA).

 

 

Yli 1300 ammattilaista

 

Liikevaihto 155,9 milj. euroa
(2021)

 

 

 

 

8 paikkakuntaa Suomessa ja yksi Tukholmassa

 

 

 

 

 

Kasvua 12,1 %
(2021)Kestävää digitaalisuutta, joka toimii ja tuntuu

Lue lisää vastuullisuudestamme >>

Jokainen digialainen
on Senior Trainee

Lue lisää kulttuuriperiaatteistamme >>HISTORIA

Olemme viime vuosina kasvaneet sekä orgaanisesti että epäorgaanisesti

Alun perin Digian historia juontaa juurensa SysOpen Oyj -nimiseen yritykseen, joka perustettiin 1990, sekä vuonna 1997 perustettuun Digia Oy:hyn. Nämä yhdistyivät 2005 SysOpen Digia Oyj:ksi. Yrityksen alkuvuosina SysOpen Digiaan liittyivät yrityskaupoilla Yomi Software Oy (2005), Samstock Oy (2006) sekä Sentera Oyj (2006).

SysOpen Digia muutti nimensä Digiaksi vuonna 2008. Voimakkaita murroksia oli tiedossa vuosina 2011 ja 2012, kun silloinen suuri yhteistyökumppanimme Nokia uudisti liiketoimintastrategiansa. Vuonna 2012 Digia osti Nokialta Qt-liiketoiminnan.

Nykymuodossaan yhtiö on toiminut keväästä 2016 lähtien. Digia jakautui 1.5.2016 siten, että kaikki sen Qt-liiketoimintaan liittyvät varat, velat ja vastuut siirtyvät jakautumisessa syntyvälle yhtiölle, Qt Group Oyj:lle. Samassa yhteydessä Digia uudisti strategiansa, ja yhtiö on uudistunut monin tavoin Qt-jakautumisen jälkeen. Liikevaihtomme on kasvanut tasaisesti vuodesta 2016, ja jatkamme edelleen kasvun tiellä.

 

 

Tytäryhtiömme Climber keskittyy liiketoiminta-analytiikkaan

 

Climber kehittää päätöksentekoa tukevia business intelligence -ratkaisuja, jotka toimivat Qlik Platform -alustalla. Climber auttaa asiakkaitaan nykyaikaistamaan prosesseja, vähentämään kustannuksia ja luomaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia datan avulla.

Climber on perustettu Tukholmassa vuonna 2007. Tänä päivänä climberiläisiä on jo 80 henkilöä. Climber liittyi yrityskaupalla osaksi Digiaa tammikuussa 2021.

Climber.fi     Climberin tarjoama