Digia yrityksenä

Unlock your intelligence

 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1400 ja toimimme globaalisti kansainvälisten asiakkaidemme kanssa. 


DIGIA YRITYKSENÄ

Digitalisaation kehityksessä ollaan siirtymässä uuteen vaiheeseen. Liiketoiminnan ja palveluiden digitalisoinnista siirrytään kohti älykkään liiketoiminnan kehittämistä. Ohjelmistojen kasvava älykkyys ja lisääntyvä datan hyödyntäminen muuttavat maailmaa pysyvästi, ja kilpailu kiristyy toimialasta riippumatta. Myös toimintaympäristöjen monimutkaistuessa tarve älykkään liiketoiminnan kehittämiselle kasvaa.

Digia yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Pidämme asiakkaamme digievoluution kärjessä asiakkaalle sopivalla toimintamallilla ja rytmillä. Sovellamme Digian monipuolista osaamista ja kattavaa tarjoamaa sekä asiakkaan tarpeisiin sopivia toimintamalleja. Rakennamme pitkäaikaisia asiakassuhteita ja kumppanuuksia.

Uudistamme jatkuvasti omaa toimintaamme ja osaamistamme sekä teemme työtä yhdessä luotettavien kumppanien kanssa. Monipuolinen Digia mahdollistaa henkilöstölle merkityksellisiä työtehtäviä ja oppimisalueita. Rakennamme vastuullista yhteiskuntaa ja Digiaa.

Meitä digialaisia on yli 1 400. Toimimme globaalisti kansainvälisten asiakkaidemme kanssa, mutta juuremme ovat Suomessa. Pääkonttorimme on Helsingissä, ja muut toimistomme ovat Tampereella, Jyväskylässä, Turussa, Joensuussa, Raumalla, Oulussa, Vaasassa, Lahdessa ja Kuopiossa sekä Tukholmassa. Tytäryhtiömme toimivat Ruotsin ja Suomen lisäksi myös Alankomaissa. Digian liikevaihto vuonna 2022 oli 170,8 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA).

 

 

Yli 1400 ammattilaista

 

Liikevaihto 170,8 milj. euroa
(2022)

 

 

 

 

10 paikkakuntaa Suomessa ja 3 ulkomailla

 

 

 

 

 

Kasvua 9,5 %
(2022)Kestävää digitaalisuutta, joka toimii ja tuntuu

Lue lisää vastuullisuudestamme >>

Jokainen digialainen
on Senior Trainee

Lue lisää kulttuuriperiaatteistamme >>HISTORIA

Olemme viime vuosina kasvaneet sekä orgaanisesti että epäorgaanisesti

Alun perin Digian historia juontaa juurensa SysOpen Oyj -nimiseen yritykseen, joka perustettiin 1990, sekä vuonna 1997 perustettuun Digia Oy:hyn. Nämä yhdistyivät 2005 SysOpen Digia Oyj:ksi. Yrityksen alkuvuosina SysOpen Digiaan liittyivät yrityskaupoilla Yomi Software Oy (2005), Samstock Oy (2006) sekä Sentera Oyj (2006).

SysOpen Digia muutti nimensä Digiaksi vuonna 2008. Voimakkaita murroksia oli tiedossa vuosina 2011 ja 2012, kun silloinen suuri yhteistyökumppanimme Nokia uudisti liiketoimintastrategiansa. Vuonna 2012 Digia osti Nokialta Qt-liiketoiminnan.

Nykymuodossaan yhtiö on toiminut keväästä 2016 lähtien. Digia jakautui 1.5.2016 siten, että kaikki sen Qt-liiketoimintaan liittyvät varat, velat ja vastuut siirtyvät jakautumisessa syntyvälle yhtiölle, Qt Group Oyj:lle. Samassa yhteydessä Digia uudisti strategiansa, ja yhtiö on uudistunut monin tavoin Qt-jakautumisen jälkeen. Liikevaihtomme on kasvanut tasaisesti vuodesta 2016, ja jatkamme edelleen kasvun tiellä.