Skip to content

Liiketoimintamalli

Digian liiketoiminta koostuu neljästä erikoistuneesta IT-ratkaisuja tuottavista palvelualueesta. Toimitamme täsmäratkaisuja asiakkaille sopivalla mallilla ja laajennamme asiakkuuksia kohti syvempää kumppanuutta hyödyntäen koko Digian monipuolista tarjoamaa ja osaamista.

Palvelumme kattavat projektiliiketoiminnan lisäksi palvelu- ja ylläpitoliiketoiminnan, joka mahdollistaa pitkät ja kehittyvät asiakassuhteet sekä tasaisen liikevaihdon. Palvelu- ja ylläpitoliiketoiminnan suuri osuus (2023: 56,0 %) tuo vakautta liiketoimintaan ja suojaa Digiaa markkinaheilahteluilta.

Liiketoimintamalli-2023

Digian palvelualueet

Digital Solutions: Älykkäät asiakaskokemuksen ja datan hyödyntämisen ratkaisut

Digital Solutions tarjoaa kokonaisvaltaiset digitaaliset palvelut älykkään liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Keskeisiä osa-alueita ovat erilaiset datan hyödyntämisen ratkaisut, asiakkuudenhallinta, tekoäly, verkkokauppa, monipuoliset verkko- ja mobiilipalvelut sekä Avalon-yksikön kautta tarjottavat digitaalisen markkinoinnin sekä palvelu- ja liiketoimintamuotoilun.

Business Platforms: Monipuoliset ja kattavat toiminnanohjausratkaisut

Business Platforms tarjoaa monipuoliset ja kattavat ratkaisut älykkääseen toiminnanohjaukseen, jossa järjestelmät, prosessit ja tietovirrat on liitetty yhteen luotettavaksi, dataohjattavaksi kokonaisuudeksi. Tarjoaman muodostavat Microsoft Dynamics 365 -ratkaisut, Oracle NetSuite sekä oma, Avainlippu-merkillä huomioitu toiminnanohjaustuotteemme Digia Envision.

Financial Platforms: Palvelu- ja järjestelmäkokonaisuus rahastoyhtiöille, varainhoitajille ja osakevälittäjille

Financial Platforms tarjoaa monipuoliset järjestelmäkokonaisuudet finanssialan asiakkaille. Liiketoiminnan ydin on Digia Financial Systems -tuoteperhe (DiFS), joka on Pohjoismaiden laajimpia finanssialan järjestelmäkokonaisuuksia rahastoyhtiöille, varainhoitajille ja osakevälittäjille. DiFS sisältää lisäksi kattavat tili- ja lainatoiminnallisuudet pankeille ja luotonantajille. Tuotamme asiakkaillemme myös joustavana kokonaispalveluna liiketoiminnan vaatimat back office -toiminnot ja -prosessit. DiFS-tuoteperheestä ja -palveluista vastaava Digia Financial Products and Services -yksikkö toimii Digian ISO 27001 -sertifikaatin piirissä.

Managed Solutions: Palvelukokonaisuudet ja ulkoistukset ylläpitoon, jatkuvaan kehitykseen ja turvallisuuteen

Managed Solutions tuo asiakkaiden käyttöön älykkään digitaalisen liiketoiminnan perustukset. Palvelukokonaisuudet auttavat valjastamaan datan liiketoiminnan ja prosessien kehittämiseen ja huolehtimaan kriittisten palveluiden toimintavarmuudesta. Kokonaisuuteen kuuluvat pilvipalvelut, Suomen johtavat integraatio- ja API-ratkaisut kuin robotiikka- ja tekoälypalvelut, tiedolla johtamisen palvelut, tietoturva sekä korkean turvallisuuden ohjelmistokehitys ja jatkuvat palvelut. Kotimainen Service Center -tilannekuvapalvelumme tarjoaa asiakaskohtaisen valvonnan ja reagoinnin tarvittaessa vuorokauden ympäri ja on saatavilla kaikkiin Digian palveluihin.